Een man gaat naar de dokter omdat hij last heeft van aanhoudende hoofdpijn. Na een uitgebreid onderzoek zegt de dokter: “Ik heb goed en ik heb slecht nieuws. Eerst het goede: We kunnen je hoofdpijn genezen. Het slechte nieuws: Daarvoor moeten we je castreren. Je lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte waardoor je teelballen op je schaamdrukken, wat chronische hoofdpijn veroorzaakt. De druk kan alleen maar verminderd worden door je teelballen te verwijderen.

Nadat de man de schok van de diagnose verwerkt heeft, stemt hij in om zich te laten castreren – en de hoofdpijn werd onmiddellijk minder.

Als hij het ziekenhuis verlaat, voelt hij zich herboren. Na 20 jaar is hij eindelijk van die zeurende hoofdpijn verlost. Hij loopt voorbij een zaak voor herenkledij en besluit zijn herwonnen gezondheid te vieren met de aankoop van een nieuwe vest.

Hij gaat de winkel binnen en zegt: “Ik zoek een vest”. De verkoper bekijkt hem even en zegt: “Maat 46!” De man is verbluft en vraagt: “Hoe kan je dat zo op het zicht weten?” “Ervaring” antwoordt de verkoper. En inderdaad: “De vest zit hem als gegoten.”

De man is nu helemaal op dreef en wil ook een nieuw hemd. De verkoper zegt meteen: “Kraag 40, taille 124!” De man komt zijn verbazing niet te boven en zegt: “Dat is weer correct, maar hoe kan je dat nu weten, zonder na te meten?” “Ervaring” luidt opnieuw het antwoord van de verkoper.

Helemaal in het nieuw ontbreekt er nog iets. “Nu had ik graag ook nog nieuw ondergoed gehad” zegt hij en wacht op de schatting van de verkoper. “Maat 6!” zegt de verkoper zonder aarzeling. “Ha, fout!”, zegt de man voldaan. “Sinds ik 20 ben, heb ik maat 4.”

De verkoper gniffelt en zegt: “Een onderbroek maat 4 zou je niet mogen dragen. Met een onderbroek van die maat drukken je teelballen op je schaambeen en dat veroorzaakt zeurende hoofdpijn.”